Festival 1- Ciupercenii Noi

Reflexii culturale la Calafat – Turism și tradiții pescărești pe malul Dunării

Reflexii și reflecții Dunărene

 

 

Puncte importante:

  • Peștele – resursă naturală, factor cultural și element de progres și dezvoltare pentru comunitățile locale
  • Expoziție foto
  • Expoziție culinara cu produse din pește

 

 Luna aceasta, in zilele de 18-19, a avut loc Ziua Cominei Ciupercenii Noi, comuna condusa de primarul Gheorghe Mungiu. In aceste zile s-au celebrat 123 ani de existenta a localitatii.

Centrul comunei, a fost luat cu asalt atat de micii vanzatori de diverse, cat si de mesteri populari. Vizitatorii s-au putut delecta cu mititei, carora le simteai mirosul inca de la intrarea printre standuri si cu alte produse traditionale romanesti. Daca adultii au stat mai mult printre tarabe, savurand bunatatile facute de mana romanulu, cei mici s-au bucurat jucandu-se in micul parc de distractii amenajat in curtea scolii gimnaziale ,,Nicolae Caras”. In prima zi a evoluat pe scena ansamblul Scolii Gimnaziale -Ciupercenii Noi, condus de Emil Tigae, cat si ansamblurile:,,Drag de Joc”(coord.Bechir Ileana), ,,Craitele” (coord. Stela Mituletu), ,,Rapota”(coregraf-Ady Radu), urmand ca-n cea de-a doua zi sa continue spectacolul ansamblurile :,,Vocea Poienii”(coord. Georgeta Stanusi), ,,Oltenasii”(coord. Camelia Raboveanu) si multe altele.

A incantat publicul de aceasta data cantaretul de muzica populara Cristian  Banateanu, care a sustinut un program artistic de inalta tinuta..Echipa de fotbal ,,Viitorl Ciupercenii Noi”(antrenor-Leoveanu C-tin, secund-Micu Titu), s-a intors victorioasa din meciul jucat cu echipa din Poiana Mare, acesta terminandu-se cu scorul de 2-1, gratie jucatorului Marius Dragomir.

Concomitent cu sarbatorirea celor 123 ani de existenta , a avut loc si Festivalul ,,Juvelnicul cu Randuieli”, festival ce va urma a fi prezent in mai multe localitati din zona aferenta Mun. Calafat. Festivalul ,,Juvelnicul cu Randuieli”, se va desfasura pe durata a doua zile , va avea un program amplu de activitati si va fi prezentat in editii specifice locuitorilor din Maglavit, Basarabi, Calafat, Ciupercenii Vechi, Ciupercenii Noi, Desa, Poiana Mare si Ghidici, a precizat in cadrul unei conferinte de presa domnul Dan Vana , coordonatorul proiectului si presedintele APLOMB Calafat.